Elazig’da dogdu. Annesi Yildoz Hanim, emekli bir ilkokul ögretmeni; babasi Necip Bey ise, sirasiyla ortaokul ve ögretmen okulu müdürü, il milli egitim müdürü, ortaögretim genel müdürü ve bakanlik teftis kurulu baskani olarak hizmetler vermis; basili bes eseri de bulunan bir bürokrattir.
1991 yilinda, TRT, Kanal 6, Kanal 7 televizyonlarinin ana haber spikerligi ve program sunuculugu görevini yürüten, ekonomist Sebnem Ergür (Kisaparmak) ile evlendi. Bu evlilikten, Ozan ve Kaan adli iki erkek çocuklari dünyaya geldi.
Fatih Kisaparmak, temel egitim döneminden itibaren, Ankara Devlet Konservatuvari ve TRT Ankara Radyosu'nda müzik; Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ise resim çalismalarinda bulundu. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'ndeki ögrencilik yollarinda, Tasvir Gazetesi adina TBMM foto muhabirligi yapti. Üniversite döneminde ise, basta Varlik olmak üzere çesitli edebiyat-sanat dergilerinde siirleri, röportajlari ve arastirmalari yayimlandi. Yukari Firat Havzasi'ndaki inceleme ve derlemelerini topladigi "Dil Folkloru Açisindan Harput Agzi" isimli bilimsel çalismasi, ayrica, "Ve Agir Sevdam" adini tasiyan bir siir kitaba da bulunmaktadir.
1985 yilinda besteci, söz yazari ve yorumcu olarak profesyonel sanat yasamina atildi. ilk çalismasi olan “Kilim†büyük kitlelere ulasti. Daha sonra ürettigi 15 müzik albümüyle de sürdüren Kisaparmak, 200’den fazla besteye imza atti. "Çagdas Ozan", "Bay Kilim" ve "Türkü Baba" olarak da taninan sanatçi, "Özgün Müzik" akiminin kuruculari arasinda da yer aldi.
Fatih Kisaparmak, sirasiyla "Grup Kilim" ve "Grup Mozaik" adli iki ayri konser orkestrasi kurdu. Erzincan, Gölcük ve Pakistan depremzedeleri ile Zonguldak grizu faciasinda hayatini kaybedenlerin yanisira Darülaceze, Unicef vb. kurumlar yararina "Toplumsal Dayanisma ve Yardim Konserleri" düzenledi. Türkiye'nin yanisira ABD, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Venezuela, Kazakistan ve Özbekistan'da çok sayida konser verdi.
Malatyaspor ve Elazigspor’da, toplam 3 dönem yönetim kurulu üyeligi görevinde bulunan Fatih Kisaparmak, Istanbul- Elazig Kültür Vakfi’ndaki kurucu üyeliginin yanisira, Elaziglilar Dayanisma Dernegi'nde de yönetici ve genel sekreter olarak çalisti. Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluslarinca 70'e yakin ödüle layik görülen sanatçiya, 2000 yilinda, halk müzigine ve folklora katkilarindan dolayi Firat Üniversitesi Senatosu tarafindan Fahri Doktora unvani verildi.